top of page

AZNAR

De geschiedenis van Azerbeidzjan is onlosmakelijk verbonden met de cultuur van de granaatappelteelt. Het klimaat is bijzonder gunstig voor de teelt van granaatappels, die zich van nature aanpassen aan regio’s met zachte winters en hete zomers. Azerbeidzjan is het enige land ter wereld waar alle soorten van deze koninklijke vrucht groeien. In Goychay worden 70 granaatappelvariëteiten geteeld. Deze diversiteit zorgt voor een bijzonder smaakvolle, aromatische en unieke granaatappelwijn.

De eerste directeur was Teymur Faradzh ogly Akhmedov. Teymur Akhmedov, een echte trotse inwoner van zijn geboorteland, die van de robijnrode Geokchay-granaatappels hield. Hij had een droom dat alle mensen in Azerbeidzjan en de rest van de wereld deze ”goddelijke vrucht” zouden leren kennen en van hun unieke smaak zouden gaan houden. Met een geweldig en uniek assortiment van Granaatappel-producten en export over de hele wereld, mag je concluderen dat de droom is uitgekomen!

Pomegranate-dessert-aangeapst.jpg

GRANAATAPPELWIJN DESSERT

Doos 12 x 750 ml 

Gemaakt van uitstekende kwaliteit granaatappels, afkomstig van de zogenaamde "Guloyche" variëteit, geteeld in de regio Goychay. De wijn heeft een heldere robijnrode kleur en granaatappelaroma met een subtiele nuance van pruimen, gedroogd fruit en kersen. De volle en zoete smaak wordt gecombineerd met de pittige, aangename bitterheid van granaatappel. Tonen van wilde bessen zijn lang aanwezig in de afdronk.
Grante dessertwijn past uitstekend bij vleesgerechten, diverse salades, fruit en nagerechten.

bottom of page