top of page

ODERICH S.A.

1879 Adolph Oderich komt aan in Brazilië

De lange geschiedenis van Oderich begint op 1 juni 1879. Op deze datum, meer dan een eeuw geleden, landde de jonge Duitser Adolph Oderich, die toen 22 jaar oud was, in Porto Alegre vanuit de stad Wittenburg, op uitnodiging van een exportbedrijf uit Hamburg, om te werken als handelsreiziger.

1908 Oprichting van de Carlos H. Oderich & Co.

 

In dit jaar ging Adolphs oudste zoon naar Duitsland om vleesconservering te studeren. Hij keerde enthousiast terug en richtte het eerste bedrijf in Brazilië op, en het derde ter wereld, in dit soort ingeblikt voedsel. Als pionier bereikte Oderich in de daaropvolgende decennia een exponentiële groei en een productie van een miljoen kilo varkensvleesbijproducten per jaar. Het assortiment omvatte worsten, spek, ham, varkenskaas, bouillons en soepen en opende zo nieuwe markten in binnen- en buitenland.

 

Het eerste filiaal

In 1997 wordt het eerste filiaal van Oderich opgericht in de stad Pelotas. De traditie van het maken van zoete conserven in de regio motiveerde het initiatief van de groep om een bedrijf op te richten dat zich richt op dit segment.

Om de strijd tegen de tijd te blijven winnen, wordt de 5e generatie voorbereid om het bedrijf over te nemen met dezelfde waarden en ondernemingsgeest als de vorige generaties.

Het is al bekend dat de visuele identiteit van het bedrijf altijd "Sol" als icoon heeft gehad.

De stralende ster vindt zijn eigen manier om eeuwig te worden en houdt zichzelf in leven door de intense gloed die hij uitstraalt.

Oderich heeft een merk waarvan het licht lange wegen heeft afgelegd en een vaste plaats heeft verworven tussen de grote bedrijven van Rio Grande do Sul en Brazilië.

Downloads

bottom of page